• Bel ons 010 741 053 4
Dirk van Oosten

Dirk van Oosten

Dirk van Oosten | mede-oprichter / adviseur | Kodde & Van Oosten

‘Huib en ik vertrokken beiden bij de bank. Maar thuis zitten was geen optie. Dit is namelijk ons ding: wij kennen en kunnen.’

“Ik was 53 jaar toen ik bij de bank weg ging. Ik wist eigenlijk nog niet eens wat ik wilde gaan doen. Huib en ik woonden naast elkaar. Hij vertrok ook bij de bank. Toen kwamen we aan de praat. Bij de bank vroegen ze ook wat ik ging doen. Ik zei Italiaans studeren maar dat was natuurlijk niet waar. Mijn laatste dag bij de bank was 1 maart 2005 en 1 april tekenden we hier het huurcontract.”

‘De klant komt altijd eerst. En dat klantcontact, dat vind ik ontzettend leuk.’

Binnen Kodde & Van Oosten heeft Dirk nu meer de analytische en adviserende rol. De strategie laat hij na 11 jaar aan de managing partners over.

“Daar heb ik alle vertrouwen in. Ondanks dat ik mijn aandelen nu volledig heb overgedragen, ben ik nog wel iedere dag fysiek aanwezig op de zaak. Ik analyseer businessplannen en ben er als sparringpartner voor de huidige partners. Dat is eigenlijk niet veranderd.”

“Succes en comfort gaan niet samen. Als je succes wilt hebben als ondernemer moet je gewoon ongelooflijk hard buffelen.”

“Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je denkt ik wil nou wel is een keertje op de golfbaan staan zonder dat ik me echt druk hoef te maken. Het is als ondernemer namelijk wel altijd vrijheid in gebondenheid want de klant gaat altijd voor. Het team van Kodde & Van Oosten in de huidige vorm begrijpt dat ook heel goed. De drive om de bedrijven écht verder te helpen met de juiste financieringsvorm is in het bedrijfs DNA verweven.”