• Bel ons 010 741 053 4
Huib Kodde

Huib Kodde

Huib Kodde | Mede-oprichter/adviseur | Kodde & Van Oosten

“Die goede contacten bij de banken hebben we nog. Maar wij doen het anders. Veel persoonlijker.”

Huib Kodde is samen met Dirk van Oosten mede oprichter van Kodde & Van Oosten. Beiden hebben een bank verleden: Huib als directeur bij ABN Amro Hoekse Waard, Dirk bij dezelfde bank in Dordrecht. En ze waren ook nog eens buren.

“De één gaat vissen. De ander golfen. Ik wilde graag bezig blijven in de wereld van financieringen.”

“Toen ik door een reorganisatie mijn functie verviel bij ABN Amro en Dirk toe was aan een nieuwe uitdaging, zijn we in 2005 met Kodde & Van Oosten gestart. Dirk en ik hebben een schat aan ervaring. En allebei wilden we daar nog volop van profiteren. We waren nog lang niet ‘uitgewerkt’ en hadden nog volop zin om ondernemers verder te helpen met financieringen.”

‘Het is de toon die de muziek maakt. Wij weten wat de bank drijft maar ook wat de ondernemer nodig heeft. Wij kunnen echt een brug slaan tussen die partijen.”

“De psychologie van het contact met ondernemers en banken, dat is prachtig. Het samen zoeken naar een oplossing in een goede sfeer. Dan is het leuk om zaken voor elkaar te krijgen die de ondernemer zelf misschien niet zo snel voor elkaar krijgt.

Inmiddels zijn we met zijn achten. Een mooi gezelschap van gedreven financieringsspecialisten. Een ieder op zijn eigen gebied en met zijn eigen specialisme. Het is mooi om te zien hoe zich dat ontwikkelt.”