• Bel ons 010 741 053 4
Startersavond voor ondernemers: kans om dromen te realiseren

Startersavond voor ondernemers: kans om dromen te realiseren

Onderstaand artikel verscheen op 20 oktober 2016 in de Blauwkai (verschijnt wekelijks in de Gemeente Ridderkerk)

Beginnende ondernemers lopen vaak tegen dezelfde problemen aan. Een daarvan is het niet rond krijgen van de financiering. Op woensdagavond 16 november kunnen starters zich onder andere over financieringsmogelijkheden laten informeren en ervaringen met anderen uitwisselen.

Er is veel kennis te halen in vier workshops en bij deelnemende organisaties, zoals de Kamer van Koophandel, Qredits en lokale organisaties. Hans de Jong is bestuurslid van de Ridderkerkse ondernemersorganisatie RONDO en beveelt de startersavond van harte aan. “Als ondernemer kun je de wijsheid van anderen goed gebruiken. Ook netwerkbijeenkomsten en ondernemersontbijten zijn daarvoor erg waardevol. Wanneer je je met de juiste mensen omringt, hoef je niet alles zelf uit te vinden.”

Financieel advies
Hans werkt bij Kodde en Van Oosten op bedrijventerrein de Boelewerf. “Wij helpen startende ondernemers en ondernemers die door willen groeien geld te vinden om te ondernemen. Ook ondernemers die in geldproblemen zitten, vragen ons om advies. Helaas gebeurt dat vaak wanneer het al te laat is.”

“Mensen komen bij ons met hun ondernemersplan. Ze zijn op zoek naar geld om hun idee uit te voeren. Wij laten ze eerst in hun eigen woorden vertellen waarom ze iets op de markt willen brengen. Als het verhaal goed is, proberen wij er iets mee te doen. Dan gaan we de diepte in en vragen we om aanvullende informatie, zoals een financiële onderbouwing. We kunnen ook adviseren om het niet te doen.”

Geweldig idee niet genoeg
De adviseurs van Kodde en Van Oosten helpen bij het vinden van een financiering. “Dat is maatwerk. Wat wij vaak zien is dat startende ondernemers zichzelf niet goed presenteren bij geldverstrekkers. Een geweldig idee alleen is niet genoeg. Als de presentatie mager is, overtuig je een ander niet om in je onderneming te investeren. Ook hier is weer het advies: laat jezelf hierin bijstaan.”

“Soms verwijzen we ondernemers door naar de Stichting Exsyting. Bij dit leerwerkbedrijf maken studenten van de Hogeschool Rotterdam voor een laag bedrag een rapport over de kwaliteit van het ondernemersplan. Wat is goed en wat niet? Waar moet een ondernemer nog aan werken, wat moet hij aanvullen? Wanneer je dan je plan aan een geldverstrekker presenteert, wordt de kans op succes aanzienlijk groter.”

Startersavond: 16 november
De gemeente organiseert op 16 november voor startende ondernemers een informatiemarkt met vier workshops. U kunt zich aanmelden via ondernemen@ridderkerk.nl. Meer informatie vindt u op www.ridderkerk.nl of neem contact op met bedrijfscontactfunctionaris Dennis Rietveld: telefoonnummer 06-15004641/ e-mailadres d.rietveld@bar-organisatie.nl.

Artikel in de Blauwkai (20 oktober 2016)

Artikel in de Blauwkai (20 oktober 2016)

Leave a Reply